logo

Småbarnsimskola

från 3 månader och uppåt.


Att bada tillsammans med sitt barn är en fantastisk upplevelse för de flesta, när man väl vet hur man ska umgås med b
arnen i vattnet. 

När man går hos oss på småbarnssimskola, lär man sig hur man på ett lugnt och säkert sätt först och främst blir vattenvan för att sedan kunna uppmuntra och stödja sitt barn under inlärning till att så småningom lära sig simma.

Samtidigt som det ska vara mysigt att vara tillsammans i vattnet, lär vi de vuxna att vara sina barns vägledare och instruktörer att på ett säkert, roligt och tryggt sätt skapa rätt förutsättningar.

Något som är viktigare än något annat är att vi tar det i barnets och förälderns takt, utan några krav på varken förälder eller barn att göra något de inte är beredda på.        

Det är viktigt för oss att kunna vägleda och förklara varför man gör på ett speciellt sätt och inte på ett annat.

 

 

 

Nybörjare Småbarnsimskola - Sjöstjärnan

Åldersgrupp 3 månader och uppåt


Detta är startskottet för ett underbart äventyr i vattnet med er baby.

Vår målsättning är att ni tillsammans med ert barn utforskar och samspelar för att få erfarenhet av vattnets fantastiska egenskaper. 

Det lugn som en babysimklass utstålar, då Oxyticinet (ett lugn- och ro hormon) flödar, är fantastiskt och ger oss alla en ”boost” av detta välgörande hormon. 

 


 

Fortsättning Småbarnsimskola - Firren

Åldersgrupp 6-24- månader 

Rörelse
Barn i och vill upptäcka. De föredrar att vara upprätta vilket gör att ryggövningarna måste ske med finess och uppfinningsrikedom.

Barnet får alltmer lära sig att ta konsekvenserna av sitt eget handlande, förutsatt att det kan hålla andan under vattnet.

Att alltid återvända till kanten efter ett hopp är oerhört viktigt som ett led i säkerhetstänket. När ett barn råkar ut för en olycka i vattnet har det oftast fallit i vattnet från något, t.ex. en brygga eller båt.

Självständighet

Barnet ska nu börja sparka sig fram självständigt under vattnet och lära sig att själv vända tillbaka till kanten efter ett hopp. Det kan börja hämta luft för att simma längre.  

I denna åldersfas upptäcker barnet oftast vattnet på egen hand snarare än med vännerna i gruppen. Däremot lär sig många av att iaktta andra i gruppen och vill prova själva också. 
När barnet är mellan 18-24 månader gammalt kan vi förvänta oss att det självständigt kan komma ner i vattnet, vända tillbaka till kanten och klättra upp igen. Det är en livräddande övning som också är ett av simskolans främsta mål.


 


logo
Webdesign Argonova